Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta s-matte neste år?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har 1t matte og tenkte å ta s matte neste år, men lurte på hva kravet er for å komme inn? har også hørt at hvis man blander ssø og realfag sammen å havner man neders på lista over hvor man kommer inn, gjelder dette for matta også?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer. 

Her tror vi nesten du bør snakke med skolen din - enten rådgiver eller noen i administrasjonen. Det kan være ulikt på ulike skoler hvor mange plasser du har til rådighet i de ulike fagene, og det kan variere hvordan de gjør det når de prioriterer hvem som får plass. 

Så hvis du snakker med rådgiver eller en lærer på skolen din, så kan du høre om hvor stor sjansen din er til å få plass i faget, og hvordan de pleier å gjøre det. Vi har ikke oversikt vi, dessverre, selv om vi vil tippe at du har god sjanse for å kunne ta faget.

Så snakk med skolen din - og lykke til. Bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg. Les mer om dine rettigheter her.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning