Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Spørsmål om eksamen i fysikk 2.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål angående eksamen i "Fysikk 2". - Er det tillatt å bruke skoleboka på den skriftlige delen? - Kan jeg få et eksempel på hvordan den muntlige delen skal gjennomgåes?

Besvart 15.11.2017 00:51
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine! 

Her tenker vi at du burde ta spørsmålene videre til skolen som administrerer eksamen du skal ha - de vil kunne svare deg mer presist på reglene og formen til eksamen din! 

Men på sidene til Utdanningsdirektoratet vil du også kunne få mye informasjon. På de generelle reglene for eksamen, kan du under fanen "hjelpemidler". Der står det at det fins to modeller, og at fysikk på videregående er under modell 2, som betyr at det er en todelt eksamen:

Del 1 – Skrivesaker, passer, linjal og vinkelmåler er tillatt.
Del 2 – Alle hjelpemidler er tillatt.

Hvis dette er riktig, betyr det altså at skoleboka vil være tillatt i del to av eksamen, men ikke i del en. Men vi vil si igjen at du burde kontakte skolen som skal administrere eksamen din for å få fullstendig klarhet i dette. 

Vi har ingen eksempler på hvordan muntlig eksamen vil bli gjennomført - men råder deg til å lete gjennom tidligere eksamener på Utdanningsdirektoratet, og spørre skolen din.

Vi ønsker deg lykke til, bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eksamensangst?

Mange blir stressa av eksamen

Mange mennesker er livredde for å gjøre det dårlig, og de er redde for dårlige resultater. Eksamen nærmer seg - er du stressa? Det finnes gode råd!

Les mer

Hjelp til eksamen

Eksamen (foto: ndla.no)

Trenger du hjelp til eksamen? Gruer du deg? NDLA har samlet eksamenstips som får deg til å prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Lykke til!

Les mer

Maks forberedt til eksamen

Tidligere eksamensoppgaver er tilgjengelig på nett (colourbox.com)

Visste du at du, som elev, har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver?

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre