Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Må man være allmennlege hvis man skal bli fastlege?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Må man være almennlege hvis man skal bli fastlege? Vet at det er noen som ikke er allmennlege som jobber som fastlege

Besvart 15.11.2017 01:07
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer. 

Vi anbefaler deg å lese om lege på utdanning.no.

Lege er først og fremst betegnelsen du får etter å ha studert medisinstudiet og fått autorisasjon, som du får av Helsedirektoratet når du er ferdig med utdanningen.

Når du først har studert medisin og blitt lege, har du muligheten til å spesialisere deg videre, innen en rekke ulike grener av legevitenskapen. Se på linken over for en oversikt over alle spesialiseringene, og hvordan du gjør det.

En av spesialiseringene, er spesialist i allmennmedisin, altså en allmennlege.

Her kan du lese om allmennlege på utdanning.no. 

Der står det: 

For å bli spesialist i allmennmedisin må du ha fullført medisinutdanning med ytterligere spesialisering på minimum fem år. Fire år skal tas i allmennpraksis, og skal inneholde minimum 40 legevakter. I tillegg må du ta ett år ved en klinisk sykehusavdeling eller poliklinikk. Det kreves også sykebesøk, obligatoriske kurs og emnekurs. I tillegg må du ha fullført to års videreutdanning, der minst ett av årene inngår i hovedutdanningen.

Ett av årene under spesialisering kan brukes på forskning. Utdanningen etter medisinstudiet tas mens du er i arbeid som lege.

De fleste allmennleger jobber som fastleger. En fastlege er en allmennlege som har laget en avtale med kommunen om å delta i fastlegeordningen. 

Så en fastlege er en allmennlege, som har laget en avtale med kommunene om å bli fastlege. Vi vet ikke om noen annen måte å bli fastlege på. Men hvis du lurer mer, så går det an å kontakte studieveileder ved et av lærestedene som tilbyr medisinstudiet, kanskje de kan svare :)

Spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Drømmer du om å bli lege?

Lege (colourbox.com)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre