Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvordan jobber en advokat med bistand?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Leste på UiO om at man kan enten bli dommer, advokat, jobbe i forvaltningen eller i humanitært arbeid ved å studere jus. Spørsmålet er hva det å jobbe i humanitært arbeid går ut på, altså hva de mente med det. Vil det si at man utdanner seg som advokat eller et annet felt, for eksempel bistandsarbeider, eller arbeider man i bistand nettopp gjennom advokat yrket?

Besvart 15.11.2017 01:13
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Godt spørsmål.

Vi tror nok at de mener det siste, at du kan bruke advokatyrket ditt og utdanningen din også i bistandsarbeid. Advokater har sånn sett et veldig bredt bruksfelt, for de trengs i de fleste steder i samfunnet. En advokat som jobber med humanitært arbeid, kan jobbe med ulike juridiske arbeidsoppgaver knyttet til det. Og humanitære organisasjoner har bruk for advokater.

Vi tenker nok at det kan være fint å spørre UiO selv, sånn for sikkerhets skyld. Men mange humanitære organisasjoner har advokater som ansatte, som i hovedsak jobber med juridiske spørsmål, men innenfor det humanitære feltet. Så vi vil tippe at det er dette som menes.

Lykke til, og spør UiO hvis du lurer på mer med studiet :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Hva skal du bli?

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre