Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Kan man hoppe fra sykepleier til medisin?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! En venn av meg har startet på sykepleierstudiet, men ønsker å bli lege. Han sier at etter 3 år med sykepleierstudiet, så kan man videre bygge på legeutdanning, der 3 år med sykepleier tilsvarer 1.5 år i medisinstudiet. Er dette riktig? Og hvis det er, er det noen krav for sykepleiere å studere videre på medisin?

Besvart 15.11.2017 01:18
 

Svar
Hei

Hei! Takk for spørsmålet ditt! 

Vi har ikke fullstendig oversikt over dette - men dette tror vi ikke er riktig, nei. Så vidt vi vet, så må du gå full utdanning på profesjonsstudiet i medisin, og søke deg inn med karakterene dine fra videregående. Det er ganske forskjellig pensum for de to fagene, så vi er ganske sikre på at du ikke kan slippe 1,5 år med studier. 

Nå er vi ikke sikre hvor kameraten din har kildene dine fra, og vi har heller ikke full oversikt over dette som nevnt. Så for å være helt sikker, tenker vi at du kan stille spørsmålet til studieveileder ved et av lærestedene som tilbyr medisinstudiet, så får du godt svar. 

Bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Lege (colourbox.com)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre