Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg engelsklærer?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hvilket linje må jeg gå i for å bli en engelsk lærer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du vil dette. 

Nå fins det flere ulike lærerutdanninger, så du har flere muligheter. Det vil også være en forskjell på om du vil bli lektor, grunnskolelærer eller faglærer i engelsk. Dette kan du lese mer om i linken over til utdanning.no. 

Vi vet jo ikke hva du går på nå, men felles for lærerutdanningene er at du må ha generell studiekompetanse. Dette får du enten ved å gå på et studieforberedende utdanningsprogram, eller ved å gå et yrkesfaglig og ta påbygg til generell studiekompetanse, enten som tredjeåret ditt eller etter læretiden din. 

Titt på linken til utdanning.no, så vil du se flere utdanningsveier for å bli lærer! Der kan du også se hva som trengs og hva som kreves. Les også artikkelen vi har lagt ved under svaret om å bli lærer, der står det mer om de spesielle opptakskravene til å bli grunnskolelærer eller lektor. 

Lykke til, bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning