Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvilken videregående skole jeg skal begynne på. Den skolen jeg lenge har tenkt å begynne på er en internatskole og jeg kjenner mange som skal dit. Men jeg vet ikke om jeg orker internatlivet (introvert og blir så sliten av folk). Skolen er langt unna foreldrene mine og hvis jeg flytter dit må jeg sannsynligvis gi opp noen av fritidsaktivitetene mine. Men jeg er nervøs for å begynne på den offentlige skolen i min egen by.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hvilken videregående skole jeg skal begynne på. Den skolen jeg lenge har tenkt å begynne på er en internatskole og jeg kjenner mange som skal dit. Men jeg vet ikke om jeg orker internatlivet (introvert og blir så sliten av folk). Skolen er langt unna foreldrene mine og hvis jeg flytter dit må jeg sannsynligvis gi opp noen av fritidsaktivitetene mine. Men jeg er nervøs for å begynne på den offentlige skolen i min egen by. Jeg kjenner ingen og den er så stor. Har du noen råd til hvordan jeg kan bestemme meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Du skal begynne på vg. skole og er usikker på hvilken skole du skal begynne på. Du har tenkt på en skole som er en internatskole og der er det mange som du kjenner fra før som også skal begynne på. Det høres veldig bra ut, etter det jeg kan se.

Selv om du sier at du er introvert og gruver for å ha folk så tett innpå deg, vil det jo være mennesker du kjenner fra før og som du allerede har en relasjon til. Det vil bety at du må gi opp mange av fritidsaktivitetene dine,  men kanskje er det lettere å finne nye fritidsaktiviteter for deg enn å skulle treffe mange nye mennesker og skulle bli trygg på disse?

Kjenn etter hva det er som vil bety mest for deg og hva det er som vil gjøre hverdagen din enklest mulig. Og om det betyr mest for deg å ha dine foreldre nærmest mulig, vil det bety at du må velge den store skolen,-hvor du ikke kjenner noen.  Du har ennå litt tid på å bestemme deg!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning