Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha fysikk og kjemi?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vurderer å studere farmasi. Jeg har verken fys1 eller (kjem1+2) nå På VGs. Jeg ser at det er mulig å studere bachelor i farmasi uten kjemi og fysikk. Og opptakskravet videre på master er autorisasjon som reseptarfamasøyt! Betyr det at man kan først bare fullføre en bachelor i farmasi også søke inn på 2-årig master uten fys og kjemi fra VGs? Og hvor kan jeg ta master? Og hvor vanskelig er det å komme inn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Opptakskravet til en bachelor i farmasi har til nå vært BIOI; matematikk R1 (eller S1+S2) og enten fysikk 1, kjemi 1 eller biologi 1. Med denne graden er det mulig å søke på master i farmasi på UiT etterpå.

Det er riktig at et integrert femårig masterstudie i farmasi har et annet opptakskrav, MEROD; matematikk R1 (eller S1+S2) og fysikk 1 og kjemi 1+2.

Det er varslet flere endringer i opptakskrav fremover, deriblant for bachelor i farmasi, følg linken til Samordna opptak for å lese mer om det.

Lykke til!

 

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning