Hopp til hovedinnholdet

Hva er mine sjanser for å komme inn på VG1 Bygg og anlegg etter fullført førstegangstjeneste og studiekompetanse?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Eg er 18 år gammal og går VG3 sudiespesialisering, det har eg også lyst til fullføre. Men med tanke på ungdomsrett i forhold te lærlingplass og skule, så lurer eg på ka mine sjanser for å komme inn på VG1 Bygg og anlegg etter fullført førstegangstjeneste og studiekompetanse? Er det da bedre å droppe ut nå og søke VG1 til neste år? Eller bør eg prøve å søke VG1 etter fullført VG3 og førstegangstjenesten? Takk for svar:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er i ferd med å bruke opp din rett til videregående opplæring, så det å slutte nå vil neppe øke sjansene for å komme inn på vg1 Bygg- og anleggsfag senere. Sånn sett bør du heller fullføre.

Du kan søke et nytt vg1 når som helst, men din søknad vil bli vurdert bare hvis det er noe ledig etter at alle søkere med ungdomsrett har fått plass. Noen steder vil det gå helt fint, andre steder vil det være vanskelig.

Det finnes alternative veier til det fagbrevet du ønsker å ta. Vi anbefaler at du snarest ber om en samtale med rådgiver så dere sammen kan finne ut av hvilke muligheter du har der du bor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer

Forberedelser og oppmøte til førstegangstjeneste

Førsteganngstjeneste (skjermdump fra forsvaret.no)

Hva bør du pakke, hvordan forbereder man seg, og hvor skal man møte første dagen i Forsvaret? Få svar på alt du lurer på i forbindelse med førstegangstjenesten her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning