Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg fortsatt konkurrere med førstegangsvitnemål?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei ble ferdig med vgs i sommer i år, og går nå første året på statsvitenskap. Jeg trives ikke og har lyst å bytte til en annen utdanning nesteår. Får jeg førstegangsvitnemål eller ordinær om jeg søker igjen etter sommer? Siden studiet gir meg 60 stp og 2 studiepoeng tror jeg? eller er det bedre at jeg dropper ut slik at jeg ikke får studiepoeng og fortsatt regnes med inn ved førstegangsvitnemål?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så lenge du ikke fyller mer enn 21 år søknadsåret og har et førstegangsvitnemål som kvalifiserer deg til studiene du skal søke, vil du automatisk bli poengberegnet i begge kvoter. Du vil da havne i den kvoten du kommer best ut i. I førstegangsvitnemålskvoten vil du ikke få med eventuelle tilleggspoeng, nye fag du har tatt etter videregående eller fag som du har forbedret. Dette vil du kun få uttelling for i ordinær kvote.Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning