Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå fra privatskole til offentlig skole?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå i 2.kl på en privat vgs. Jeg lurer på å bytte til en offentlig skole til neste år, men lurer da på hvordan ting fungerer ift. søking. Skal jeg søke gjennom Vigo? Hvordan sender man inn karakterene sine fra privatskole til offentlig skole? Jeg har også en skole-pc som jeg betaler over 3 år her på skolen jeg er på nå, hva skjer med den dersom jeg slutter etter 2.kl? Takker for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan fint fortsette på vg3 i offentlig skole selv om du går på en privat skole nå, så sant du søker på noe som bygger videre på det du har gått.

Alle som søker offentlig skole søker hvert skoleår, søknaden registreres i vigo.no og søknadsfristen er 1.mars hvert år. Ta gjerne kontakt med inntakskontoret i hjemfylket ditt for praktisk informasjon.

Vi kan dessverre ikke svare på hvordan dette med skole-PC løses, vi anbefaler at du tar det opp med rådgiver på skolen din.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søkt privatskole? Du har angrerett

Jente sitter på skolen og tenker (colourbox.com)

De som har søkt et privat studietilbud vil etter hvert inngå en forpliktende avtale, og binde seg til å betale for studiet. Men hva skjer hvis du ombestemmer deg?

Les mer

Søke på skole eller utdanning? Skaff kodene til MinID!

MinId (www.skatteetaten.no)

Skal du søke videregående skole eller høyere utdanning ved høgskoler og universitet? Da trenger du brukerprofil hos MinID for å kunne søke.

Mangler du kodene for å logge inn? Her får du hjelp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning