Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva er egentlig Steinerskole?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no Jeg lurer veldig på hva steinerskolen egentlig er og hva som skiller den fra "vanlige" skoler, hvis du skjønner hva jeg mener? Takk for svar. Hilsen jente 14

Besvart 30.11.2017 04:38
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Steinerskolen er et pedagogisk alternativ til den norske offentlige skolen. Dette vil si at elevene lærer det samme på begge skolene og følger den samme læreplanen men læreformen er forskjellig.

På steinerskolen brukes en mer fysisk tilnærming til læring der kunst og håndverk og musikk spiller en større rolle.

Læreformen på en steinerskole er mer tverrfaglig og fokuserer mer på diverse tema enn fag. Ved å lære om disse temaene lærer man samtidig om matematikk, norsk, historie osv. Elevene lærer ofte om disse temaene i 5-6 uker og så går man videre til neste tema, såklart periodeundervisning, men man har ofte faste fag som matematikk og norsk.

På steinerskolen fokuserer man på barna/ungdommens utvikling og tilpasser læringen til det nivået elevene er på. Steinerskolen er en karakterfri skole, men ikke vurderingsfri, det vil si at man vurderer mer enn elevenes faglige prestasjoner. Det legges også vekt på elevenes motivasjon, samarbeidsevne, forhold til faget og innsats.

Etter 10. klasse får elevene et vitnemål som er lik det vitnemålet man får i den offentlige skolen slik at elevene kan søke på videre utdanning. Elevene som har gått på en steinerskole har samme utgangspunkt som elever som har gått på en offentlig eller privat skole og kan søke på akkurat samme videre utdanning på høyskole eller universitet.

For mer informasjon se Steinerskolens egne nettsider

Håper dette svarte litt på det du lurte på. Les videre på nettsidene, og still oss gjerne spørsmål igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om skole og utdanning?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg. Les mer om dine rettigheter her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag