Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er MYP på Blindern?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå 9. Klasse og vurderer MYP( middel year program ) på Blindern til neste år. Vet dere noe om miljøet og opplegget? Hvordan vurderings form er det? Har man?, evt. Hvor mange, eksamener i myp4? Går det å søke seg inn på vanlig norsk VG1 etter myp4(10.)? Evt. Hvilke karakterer er det man søker med da? Tusen takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på dette! 

Vi kjenner nok ikke dette programmet godt nok til å kunne svare på spørsmålene dine om skolemiljøet og alle vurderingsformene. Men vi er ganske sikre på at dette skolemiljøet skiller seg litt fra vanlig ungdomsskole/videregående, hvor det vil være flere internasjonale elever og mange skolemotiverte elever! Dessuten er jo undervisningen på engelsk! Det er en stor forskjell :)

Du kan lese hva Blindern selv skriver om MYP:

All undervisning foregår på engelsk. MYP består av 8 faggrupper; morsmål, fremmedspråk, samfunnsfag, naturfag, matematikk, kroppsøving, helsefag, design og kreative fag, samt minst ett tverrfaglig opplegg.  Elevene velger fag fra minst 6 faggrupper, og i MYP 5 gjennomfører de et selvstendig personlig prosjekt. Læreplanene er internasjonale, tar utgangspunkt i globale begreper, og setter det inn i en lokal kontekst.  På denne måten bringes verden og internasjonal kunnskap inn i klasserommet og gjøres relevant for elevenes hverdag. 

For å få få ennå bedre svar om hvordan dette programmet er, foreslår vi at du kontakter rådgiver ved Blindern VGS selv! De kan helt sikkert svare på spørsmål du måtte ha om utdanningen og opplegget. 

I tillegg kan det være lurt å snakke med din egen rådgiver på skolen din, så kan du få luftet ulike tanker om dette!

Uansett kjempespennende at du tenker på dette. Kontakt Blindern, snakk med rådgiver og foreldre. Og veldig lykke til. Spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er IB? (International Baccalaureate)

Gutt sitter og studerer ved pulten

Har du lyst til å ta to år av videregående på en internasjonal linje? Eller lurer du rett og slett på hva IB er? Her får du noen svar.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning