Hopp til hovedinnholdet

Jeg har over 10 % udokumentert fravær!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går første året på VGS, studiespesialisering. Nå har jeg fått over 10% udokumentert fravær i gym, og jeg lurer på noen få ting: - vil det si at jeg har strøket i gym hele første året, eller gjelder det bare for første semester/halvår? - teller dette på inntaket til vg2 og evt. valg av programfag? - når er «frist» for å levere dokumentasjon for fravær? Noen sier man må levere det til skolen innen 10 dager etter jeg har fått fravær, mens andre sier det ikke spiller noen rolle så lenge man leverer det før semesteret er over. Hva er riktig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. 

10 % udokumentert fravær
Antakelig har du fått over 10 % udokumentert fravær i første termin. Sjekk dette med læreren eller kontoret for sikkerhetsskyld. I så fall betyr det at du fortsatt kan få karakter i slutten av året. Kravet for å få standpunktkarakter er at du holder deg under 10 % udokumentert fravær for hele året.

Levere dokumentasjon
Det er nødvendig at du leverer dokumentasjon på fraværet ditt i god tid før terminen slutter. Du bør altså gjøre dette med en gang.

Skolen kan lage regler for når de ønsker at du skal levere dokumentasjon på fravær. Hvis du leverer dokumentasjon for sent, kan du få anmerkning, men skolen må fortsatt slette fraværet.

Å gå videre til Vg2
I utgangspunktet må du ha bestått alle fag for å gå videre til Vg2. Fylkeskommunen kan gjøre enkelte unntak, f. eks. hvis du mangler vurdering i ett fag.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning