Hopp til hovedinnholdet

Er veldig usikker på veien videre, og vet heller ikke hvem jeg kan snakke med?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg begynte i august på universitetet og jeg sliter litt. Har allerede fått F i ett fag og er sikker på at jeg får en til F, men jeg består den tredje. Jeg er veldig usikker på om jeg skal slutte, men har liksom ingenting da. Jeg gikk yrkesdag på VGS, men gikk så pybygg og ikke lærling. Jeg fikk lærlingplass men takket nei. Jeg hadde et veldig stort fravær fra VGS, så tror det blir vanskelig å få plass som lærling. Men jeg lurer på hvordan vei jeg burde gå, ønsker ikke å få et gjennomsnitt på E og et stort lån. Jeg lurer på om det er mulig for meg å gå på fagskole (eller noe lignende), eller er dette noe for kun de som har fagbrevet? Kan jeg som har studiekompetanse gå f.eks. elektro eller bygg selv om jeg ikke hadde dette på VGS? Problemet mitt er at jeg ikke vet hva jeg vil gjøre, det er ingen yrker som intreserer meg. Er veldig usikker på veien videre, og vet heller ikke hvem jeg kan snakke med, jeg har jo dere men jeg er snart 21 og må finne noen andre. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår godt at det er frustrerende når du ikke har motivasjon for det du driver med.

Det er riktig at opptakskravet til de fleste utdanninger på fagskole er at man har yrkeskompetanse fra videregående skole, det gjelder særlig i de tekniske fagene som bygg-, elektro- og mekaniske fag.

Du er fremdeles kvalifisert for å bli lærling, selv om du ikke lenger har ungdomsrett.

Det kan være nyttig å diskutere dette med noen. Benytt deg av de veiledningstjenestene som tilbys på studiestedet ditt, sjekk også ut om det er et Karrieresenter i nærheten, hvor du kan be om individuell karriereveiledning.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning