Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lærling om barn og ungdom. Men lurer veldig på om dette er riktig for meg. Kommer jeg til å takle å møte så mange kjentfolk fra barnehagen ute?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er andre års læring i barn og ungdoms. Å trives veldig godt der jeg i lære, som er flott :) Men begynner å bli mer usikker om dette noen jeg klarer å jobbe for resten av live med eller sosial laget for? Er ikke sikkert om jeg sosial god nok laget til å takle det å bli at så mange folk. å vite det at det vill bli så mange kjents folk jeg vil møte uteom jobben, kommer nok til å bli vanskelig gå ut av huest enn det allerede er. Tenk den dag i å 30 år ikke takler å gå ut av huset av sosial angst å møte andre kjente mennesker som foreldre eller barna. Hva er mugiheter etter læringen? Kan jeg gå tilbake og velge en annen vei fra Vg1 Degsin og håndverk? Eller sitter jeg fast med å jobbe det som er innen for barn og ungdom? jeg husker å hadde lyst til å bli blomsterdekoratør i en tid, men fikk aldri sjansen til å prøve å for jobbe med det, fikk prøve å være i en barnehage i steden å trives veldig godt masse glede være der. Derfor valgte det som føltest tryggest Takk c:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Så bra at du trives der du er lærling idag! Trivel og det å føle på at du gjør en viktig jobb, har mye å si for hverdagene. Husk på hvor mye det betyr for alle foreldre at akkurat du er på plass i barnehagen.

Det er ikke så rart at du kjenner litt på det å skulle møte mange du kjenner fra barnehagen utenfor arbeidet ditt. Slik er realiteten for veldig mange. Vi har ulike jobber, som gjør at vi kan møte igjen folk på gata. Det er smart å ha et profesjonelt forhold til dette; når du er på jobb og når du er privat. De aller aller fleste av oss ønsker å ha det slik. Dette er noe du kanskje må trene litt på, men husk at dette er realiteten for veldig mange.
Kanskje du kan snakke med noen av de andre ansatte på jobben din om hvordan de forholder seg til akkurat den utfordringen du kjenner på.

Når du er ferdig som lærling og har bestått fagprøva di har du en fagutdannelse som betyr mye. Denne kan du bygge videre på senere, det er det mange som gjør. Samtidig kan det være lurt å ha litt arbeidserfaring først. Er det på et lite sted du er lærling? Kan det være aktuelt å flytte? Evt. se om det mulig å få arbeid ett annet sted?

Det er mange som etterhvert finner ut at de kunne tenke seg å gjøre noe annet enn det de er utdannet som. Da finnes det ulike muligheter for å gjøre noe helt annet. Så dette kan være aktuelt, men å bruke litt tid innenfor det yrket du har en fagutdanning i kan være lurt.

Mulighetene dine er veldig mange inn i fremtiden. Bruk litt tid nå, på å snakke med noen som kan gi deg noen tips til hvordan du skal håndtere situasjonen du synes er vanskelig. Jobben du gjør er veldig viktig, lykke til!

 

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning