Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få et år til med elevrett?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg droppet ut av studie vg3 skoleåret 2016/2017, og har dermed et helt skoleår som ikke er godkjent. Jeg mangler også to fag fra studie vg2. Hvordan finner jeg ut hva jeg trenger å ta som privatist? Hvem skal jeg snakke med? Kan jeg få et år til med elevrett? (Har gått vgs 3,5 år fra 2013-2017) Jeg er i fulltidsjobb nå, så hvis jeg skulle ha fått et år på vgs, hvordan er mine muligheter til å få lån/stipend? Bor 150 mil fra mine foreldre i dag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du gjerne vil fullføre VGS!

For å finne ut om du fremdeles har ungdomsrett kan du ta kontakt med inntakskontoret i hjemfylket ditt. Hvis du har ungdomsrett kan du be om veiledning hos Oppfølgingstjenesten.

Alternativt kan du sjekke om det er et Karrieresenter i nærheten av hjemstedet ditt, hvor du kan be om individuell karriereveiledning.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning