Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ta tverrfaglig eksamen hvis jeg skal forbedre karakterene?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et spørsmål ang. privatist eksamen. Jeg har tidligere gått helse og oppvekstfag og er ferdig utdannet apotektekniker og fullført påbygg. Jeg skal studere videre men har lyst til å forbedre snittet mitt ved å ta opp programfagene fra VG1. Så spørsmålet mitt er om jeg må ta tverrfaglig eksamen når jeg har fullført VG1 fra før? eller om jeg bare kan ta de enkelt eksamenene uten den tverrfaglige?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, det må du.

Hvis du skal være privatist i ett eller flere programfag som inngår i en tverrfaglig eksamen på yrkesfag så må du følge den fastsatte privatistordningen i faget: ta alle eksamener, både programfagene og en tverrfaglige eksamen, uavhengig av om fagene tidligere er bestått som elev.

Hvis du skal ta opp programfagene fra vg1 Helse- og oppvekstfag som privatist, så må du altså ta hele "pakka", dvs. skriftlig eksamen i hvert enkelt programfag pluss praktisk tverrfaglig eksamen. Alle tidligere karakterer i disse fagene faller da bort.

Når det gjelder poengberegning, sjekk også om 23/5-regelen snart er aktuell for deg.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning