Hopp til hovedinnholdet

Hva er konsekvensene av å ha fritak i nynorsk?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har det noe å si hvis man tar fritak fra nynorsk, og man velger å ta odontologi i universitetet. Altså får man noen konsekvenser av at man har fritak i nynorsk. (Jeg skulle egentlig ikke få fritak fra nynorsk, men så fikk jeg det ved at jeg ikke fikk muligheten til å ta prøven hvor lærerne bla får se kompetansen din innenfor faget, og jeg fikk ikke ta prøven fordi jeg var på skolebesøk i en vgs. Men egentlig kan jeg ikke få fritak fra nynorsk...) Hadde vært fint med et kjapt svar! Hilsen, A!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Når du søker odontologiutdanning gjennom Samordna opptak konkurrerer du med en poengsum på grunnlag av karakterene dine fra videregående skole.

Når man får fritak for vurdering i nynorsk vil det i praksis bety at du får en karakter mindre å dele på i poengsummen din. Altså, når du får fritak for vurdering i et fag får du ikke en karakter å legge sammen i karakterpoengsummen og har derav en karakter mindre å dele på når du skal regne ut gjennomsnittskarakteren din.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning