Hopp til hovedinnholdet

Fagbrev nummer 2

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er lærlig i hjulutrustningsfaget å skal være det i et år før jeg kan ta fagbrev, men vis jeg vil ta fagbrev som bilmekaniker etter jeg har fagbrev i hjulutrustningsfaget vil læretiden fortsatt være to år eller vil det være kortere ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du ønsker å ta to fagbrev! Det er mange som etter hvert tar et fagbrev nummer to, i et fag som henger naturlig sammen med det første.

Det kan være mulig å få avkortning i læretida på fagbrev nummer to, men bare hvis den erfaringen du har fra før er overlappende. Det er fagopplæringen i hjemfylket ditt som avgjør hvor mye avkortning du eventuelt kan få. Dette avhenger også av hva slags praksis du har hatt mens du var lærling i det første faget.

Be gjerne kontaktlærer og/eller rådgiver på skolen din om en samtale om dette, for å diskutere muligheter og hva slags rekkefølge som eventuelt er best. De kjenner fagfeltet godt og kjenner til arbeidsmarkedet lokalt.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning