Hopp til hovedinnholdet

Vil bli akuttsykepleier eller jobbe i luftambulansen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går vg2 helsefag. Skal ta påbygg og deretter søke på sykepleiestudie. Har lyst til å bli akuttsykepleier og har også lyst til å jobbe i luftambulansen. Går dette? Eller måtte jeg da ha tatt ambulansefag på vg2? Og hva skal til for å bli en sykepleier som jobber på akutten? Er det en videreutdanning? Er det veldig vanskelig? Har nesten 5 i snitt så langt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine! Det høres ut som at du har spennende og gode planer, og vi tror det er mulig å få dem til :)

Men viktigst av alt her, er at du bør kontakte et par av utdanningsstedene du er interessert i, og spørre dem. De kan gi et mer riktig svar enn oss, så det er viktig at du får høre det fra dem!

Angående å jobbe i luftambulansen, får du nok det beste svaret om du tar kontakt med f.eks Norsk Luftambulanse. Det er ganske strenge krav for å jobbe i luftambulansen, og vi kjenner dem ikke alle. Det vil være bra å gå ambulansefag, men det kan også være mulig med relevant sykepleierutdanning, eller eventuelt bachelor i paramedic fra OsloMET (nye navnet på Høgskolen i Oslo og Akershus). Men vi foreslår at du tar kontakt med dem og får et ordentlig og riktig svar :)

Vi foreslår også at du tar kontakt med et relevant studie i sykepleie for deg, og spør dem om å jobbe i akutten. Slik vi har forstått det, vil du ha gode muligheter til dette. Det kan hende at noen akuttmottak kan ta i mot ferske sykepleiere, men siden dette er en avdeling som krever mye, så kan det være riktigere å jobbe noen år som sykepleier først på andre avdelinger, få gode erfaringer, og så søke jobb i akutten. 

Du har også muligheten til å ta akuttsykepleie som videreutdanning etter sykepleien. Dette kan være en god idé, som øker sjansene dine til å jobbe på akuttmottak. Men snakk uansett med lærestedet, så kan de gi deg mer presise svar enn vi kan.

Snakk gjerne med rådgiver på din egen skole også! Og kontakt de aktuelle stedene, så får du nok ganske presise svar. Det virker som du har gode planer, og med litt research, så vet du mer :)

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning