Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg tar spansk 3, teller det som fordypning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å bytte ut noen fag fra vgs for å få høyere snitt. Jeg hadde spansk nivå 2 - standpunkt 5 og muntlig eksamen 2 Jeg ønsker nå å ta spansk nivå 3, når jeg tar den blir da spansk nivå 2 fjernet fra vitnemålet(både standpunkt og eksamenskarakter) - og regnes dette som et fordypningsfag? Det er krav om å ha minst 2 fordypningsfag på videregående.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Her tenker vi at du bør kontakte skolen du gikk på så raskt som mulig. Det er skolen som skal skrive ut vitnemål for deg, og skolen som må godkjenne sammensetningen din er fag - så du må uansett kontakte dem og høre om dette vil gå bra! 

I utgangspunktet skal det være sånn at hvis du tar fremmedspråk nivå tre, så skal det telle som et fordypningsfag. 

Dette står på vilbli.no:

Hadde du fremmedspråk nivå II som fellesfag på Vg2, kan du velge nivå III i det samme språket som programfag på Vg3. Fremmedspråk nivå III vil da telle som ett av to fordypningsfag fra eget programområde (språk, samfunnsfag og økonomi). I tillegg må du velge et annet programfag på 140 timer fra eget programområde på Vg3, slik at du har til sammen 560 timer fra eget programområde over to år.

Legg merke til at du trenger 560 timer fra eget programområde over to år! Vi tenker at du bør kontakte vitnemålsansvarlig ved skolen du gikk så snart som mulig - det er de som bestemmer, og da kan du høre om dette vil være mulig, og hvilke fag som da vil telle på vitnemålet ditt! 

Kontakt skolen din, og lykke til :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning