Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fag jeg har tatt som privatist inn på førstegangsvitnemålet mitt

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på vg2 akkurat nå og tenker på å utvide tiden min til 4 år. Skal utvide vg3. Jeg planlegger å ta opp fag som privatist og er usikker på om karakteren jeg får, går i førstegangsvitnemålet hvis jeg tar opp fag i det fjerde året. Sånn jeg forstår det er at når jeg tar opp et fag og får karakteren mens jeg går på vg, så vil den karakteren erstatte standpunktkarakteren i det faget jeg fikk tidligere. Hvis jeg tar opp et fag i løpet av den utvidet tiden min i vg, vil da karakteren jeg får i privatist eksamen erstatte standpunktkarakteren min eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er videregående skole som avgjør hvorvidt du får et førstegangsvitnemål. Du må derfor ta kontakt med din videregående skole for å høre hvilke fag du kan få med på ditt førstegangsvitnemål.


Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning