Hopp til hovedinnholdet

Fins det studier som undervises på engelsk i Oslo?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente snart 18 år og ferdig med videregående i Marokko, på en offisiell fransk skole som følger fransk skoleplan. Jeg går science-linje (matematikk, fysikk, kjemi, biologi m.m) og ønsker å ta en utdannelse innen dette område, men er usikker på akkurat hva. Min far er norsk, bor i Oslo, og jeg tenker å flytte dit til sommeren og starte studere på høyskole eller universitet i Oslo. Jeg er veldig god i fransk og engelsk, men ikke så veldig bra i norsk. Det jeg lurer på er om det er mulig å studere på engelsk i Oslo. Jeg finner veldig lite på nett om dette. Jeg vet at man kan ta "bergenstesten", men ser også at det er vanskelig å få gjort dette nå med alle de andre fagene jeg må få ferdig, og fordi jeg ikke kommer til Oslo før til sommeren. Jeg rekker neppe å få tatt den testen før sommeren. Har dere noen tips/veiledning som kan hjelpe meg litt videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og beklager at du får et litt sent svar! 

Det høres ut som at du har tatt en veldig spennende videregående utdanning i Marokko, og det høres ut som en veldig spennende plan å komme til Oslo og studere her! Vi skjønner godt at du ikke syns det er så lett å finne frem på nett om dette! 

Det kan være mulig å finne en utdanning som undervises på engelsk i Oslo. Men det er ikke så veldig mange, og det kommer veldig an på hva du har lyst til å studere! For eksempel, hvis du skulle vært interessert i å studere business, ledelse eller markedsføring, så er alle bachelorprogrammene på BI undervist på engelsk.

På offentlig universitet og høyskole er det nok ikke så mange. Det hender at det er masterprogrammer som undervises på engelsk, men vi kjenner ikke til så mange bachelorprogrammer. Men: Det virker jo som at du er ganske god i norsk. Hvis du skulle studere noe relevant for science-linjen, som matematikk, biologi og lignende, så er jo ikke norsk-kunnskapen det viktigste. Dessuten er mange av bøkene som det undervises i på norske universiteter, skrevet på engelsk. Så om du er god nok eller ikke i norsk er ikke så lett for oss å vite - men det kan hende at du er god nok?

Vi vet ikke om du har norsk statsborgerskap eller ikke. Du har rett i at du kan ta Bergenstesten for å vise at du har gode nok norsk-kunnskaper til å studere på universitet/høgskole. Fristen for å søke opptak til norske universitet og høgskoler, som starter i august 2018, er 15. april 2018. Du kan se her på neste dato for bergenstesten. Det kan hende at det blir for travelt for deg, som du sier, å få tatt denne testen før du kommer til Oslo. 

Det vi foreslår, er at du kontakter universitetene og høgskolene i Oslo for å snakke med dem. De kan både fortelle deg om det fins engelskpråklige studier for deg, eller om du kan søke på norskspråklige studier med ditt nivå i norsk. De kan også si om du trenger å ta Bergenstesten eller ikke. 

Litt på sikt vil jo dette gå kjempefint - du vil rekke å ta Bergenstesten (hvis du må) og søke opptakt til studier i 2019. Så det handler mest om du rekker å finne noe interessant til oppstart i 2018. 

Vi foreslår at du kontakter for eksempel Universitetet i Oslo og OsloMet (nye navnet på høgskolen i Oslo og Akershus) og spør om å få snakke med en studiekonsulent der. De kan svare deg på hva som er dine muligheter! 

Du kan også få god og gratis hjelp av UngInfo i Oslo. Du kan sende dem mail eller ringe - så kan de gi deg god informasjon om hvilke muligheter du har! 

Vi håper du kommer til Oslo, og finner en spennende utdanning her. Vi beklager at vi svarte litt sent - men bare still oss spørsmål igjen, så svarer vi! Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning