Hopp til hovedinnholdet

Hvilken ingeniørutdanning er best i fremtiden?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst til å bli/bestemt meg for å bli ingeniør/sivilingeniør(kommer ann på karakterene mine jeg går ut med). Men jeg vet ikke helt hvordan type ingeniør jeg vil bli. Tenker da på hvilket tema jeg vil bli ingeniør innenfor. Jeg har lyst til å bli en ingeniør som gir meg ganske høy lønn(en del høyere enn snittet). Og jeg vil også bli ingeniør innenfor et tema som er viktig i fremtiden/fremtidsrettet. Dvs ikke oljeingeniør(hvis det er noe som heter det). Så jeg lurer på hvordan type ingeniør som lønner seg å bli hvis jeg vil tjene bra med penger, samtidig som det blir et viktig yrke i fremtiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Høres ut som at du har spennende tanker og gode planer for fremtiden din! 

Det er jo alltid spennende å se hvordan arbeidsmarkedet blir i fremtiden, og det er ikke alltid så lett å spå heller. Men mange mener at en ingeniør-utdanninger er ganske trygg, og noe som vil trengs i fremtiden. 

Akkurat hvilken ingeniør-utdanning som er "lurt" å satse på, har vi ikke god nok oversikt over dessverre. Det kan jo være lurt å tenke dobbelt: Både hva du tror kan være nyttig for fremtiden (f.eks dataingeniør, siden vi bruker så mye data) OG tenke hva du selv er mest interessert i, og som du tror du vil gjøre det best.

Du kan se en oversikt over ulike ingeniøryrker her på utdanning.no.

Det er ikke så lett å spå lønn heller, for lønn kan variere veldig innad i de ulike yrkene, og kommer an på hvilken jobb du får, hvilke ansvarsoppgaver, hvor lenge du har jobbet, og mange andre ting. Men i samme oversikt over ingeniør-utdanninger over, kan du også trykke deg inn og se gjennomsnittslønn.

Vi har ikke nok oversikt til å gi deg godt svar på hva som vil være best. Men du kan gå inn på denne siden for å se prognoser (ikke sikker vitenskap, men prognoser), over hvordan arbeidsmarkedet vil se ut for ingeniører og andre fremover.

Og du kan også kontakte studiekonsulent eller rådgiver ved noen av de stedene som tilbyr ingeniørutdanning, og høre om de har noen gode tanker om dette! De kan sikkert svare enda bedre enn oss.

Det høres uansett ut som at du er på god vei, og det blir spennende å se hva du finner ut. Lykke til, og bare spør oss igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning