Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til et annet studie etter at jeg har startet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg går siste året på vidergående og vil inn på Maskin ingeniør utdanningen på NTNU. Problemet er at jeg har for lavt snitt. Jeg har hørt om folk som søker på en linje som ligner på den de vil inn på for så å bytte til den linjen de egentlig vil gå så snart noen har droppet ut fra ønsket linje. Er dette noe som faktisk fungerer og er dette noe jeg kan satse på eller høres dette ut som et enkelttilfelle. Jeg har foresten alle fagene jeg trenger for utdanningen (R1,R2,fysikk..) jeg vil helst inn på NTNU uansett om jeg har høyt nok snitt for samme utdanning på andre skoler.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når det kommer til interne overflyttinger er dette opp til hvert enkelt lærested å bestemme om dette er mulig eller ikke. Du bør derfor kontakte det lærestedet du ønsker å søke overflytting til om det skulle bli aktuelt for deg.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning