Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg utveksle til Sør-Korea?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går I 9. Klasse nå, og er integrert i å ta et studia år i utlandet etter 10. Klasse. Jeg har funnet ut om et "EF" språkreise til Sør Korea og jobber for å få nokk penger men jeg tror ikke jeg reker. Hva kan jeg gjøre? Jeg har barre sett folk få penger frafri lånekassen i vgs2, men jeg vil reise med en gang jeg er ferdig i 10. Og er 16år gammel. Jeg skal reise på egenhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Her skjønner vi at du har store planer og drømmer :)

Sør-Korea virker jo veldig spennende. Det virker som du har funnet noe hos EF allerede. Har du kontaktet dem med spørsmålene dine? 

Ellers har det jo veldig mye å si om du er interessert i et kort språkkurs, på 2-3 uker for eksempel, eller om du vil være borte et helt år, som du skriver først.

Hvis du vil være borte et helt år, så anbefaler vi deg sterkt å prøve å få til dette i Vg2. Du vil ikke få muligheten til å få utveksling i Vg1 på vgs, du vil nok ikke få støtte av Lånekassen, og det vil i så fall bli veldig, veldig dyrt.

Hvis du går på et studieforberedende utdanningsprogram på vgs, har du mulighet til utveksling i Vg2. Når det er sagt, så vet vi ikke hvor lett det vil være å utveksle til Sør-Korea. Det kan hende det er mulig, men vi vet ikke.

Du kommer uansett til å få dratt til Sør-Korea en gang, det handler jo mest om hva som fungerer nå og ikke. 

Vi tenker at du må snakke med EF for å finne ordentlig ut hvordan opplegget deres er, hvor lenge det varer og så videre. Og du bør snakke godt med foreldrene dine om dette, og se om de kan hjelpe deg og støtte deg med dette. Og vi tenker at det er lurt å snakke med rådgiver på skolen din om dette - da kan du få god informasjon.

Vi ønsker deg lykke til, og håper du får til dette, enten i denne runden eller neste. 

Bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Slik får du mest ut av ditt utvekslingsopphold!

Karlsruhe (FOTO: Jochen Mattern)

Sindre Lindheim-Minde er Erasmus-student i Tyskland. Til daglig studerer han bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Dette semesteret utveksler han til anerkjente Karlsruher Institut für Technologie, bedre kjent som KIT.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning