Hopp til hovedinnholdet

Får jeg utvidet tid på eksamen på grunn av dyrehårsallergi?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Fikk høre i dag at elever ved videregående skole som sliter med pollenallergi kan få utvidet tid på eksamen, så jeg lurer på om det samme gjelder for andre allergier? Er allergisk mot de fleste pelsdyr, og har katt selv (fikk katten før jeg utviklet allergien) og de fleste pelsdyr røyter jo mer på våren rundt eksamenstiden. Tar allergitabletter, men de dagene jeg er ekstra mye rundt katten min får jeg fortsatt symptomer og jeg regner med dette blir verre midt i "røytesesongen". Men er dette en god nok grunn til å søke om utvidet tid så lenge jeg får dette dokumentert av fastlegen min? Pollenallergi er vel tross alt kanskje et par hakk verre og vanskeligere å holde under kontroll, så er usikker på om de tar andre allergier like seriøst. På forhånd, takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Be legen opplyse om hvor plaget du er av allergi i en legeerklæring. Det blir opp til rektor å avgjøre om det er nok til å få utvidet tid på eksamen.

Det er også viktig at skolen legger til rette slik at du blir minst mulig plaget. Kan det f.eks. hjelpe hvis du slipper å sitte rett ved andre elever som har dyrehår på klærne sine?

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning