Hopp til hovedinnholdet

Blir det lettere å komme inn?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på en ting. Hvis jeg tar et år på folkehøgskole etter videregående, får jeg da 2 studiepoeng for fullført folkehøgskole? Og hvis jeg deretter studerer på en vanlig høgskole, blir det da ''lettere'' å komme inn på skolen, med tanke på at jeg har fått to poeng for folkehøgskole? Siden snittet på de studiene jeg vil ta er ganske høge, lurer jeg på om det blir lettere å gå folkehøgskole først, og få bedre karakterpoengsum enn det jeg vil få om jeg ikke tar et år på folkehøgskole. Tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

Det er riktig at du får to tilleggspoeng for folkehøgskole når du søker høyere utdanning, men disse poengene teller bare med i ordinær kvote, de teller ikke med i kvote for førstegangsvitnemål.

Du kan lese mer om opptakskvoter i artikkelen nedenfor, og på hjemmesiden til Samordna opptak. Snakk også med rådgiver på skolen din.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning