Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha tatovering og få jobb innen økonomi?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg skal utdanne meg innenfor Økonomi når jeg begynner på Høyskole i fremtiden, Men jeg har tenkt at få en "Anubis" Tattoo på min venstre hånd, Jeg tror sterkt på Etterlivet og tror denne tattoo vil hjelpe meg stort på at bevise det, Den betyr også veldig mye for meg, Du kan se hva jeg tenker her på dette bilde: https://i.pinimg.com/736x/07/7f/af/077faf102349f24905a03eedd7d5fa46.jpg Mit problem er jeg er redd for ikke at få jobb eller det blir kjempe vanskelig da det er en Hånd tattoo og jeg vet innenfor Økonomi der er veldig strenge regler om tattoos, Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er litt vanskelig å svare på spørsmålet ditt, da det nemlig ikke finnes noe fasitsvar på det du spør om! I mange ulike yrker er det ansatt personer som har synlige piercinger og tatoveringer, men noen steder vil nok dette spille negativt inn.

Det er en del diskusjon om dette med tatoveringer. Pr. nå er det imidlertid ingen regler som forbyr slike i yrker. Størrelse og motiv kan imidlertid ha betydning. En veldig synlig tatovering med spesielt motiv vil bli lagt merke til blant annet på jobbintervju. Dersom tatoveringen derimot er liten og ikke til sjenanse eller virker støtende på noen, vil den nok ikke få noen negative konsekvenser for deg. 

Det er litt vanskelig å si hvor mye dette vil ha å si for deg innen økonomi. Økonomi er et bredt felt med mange forskjellige yrker. Vi tror ikke det nødvendigvis er så strenge regler, men mer at deler av økonomi-jobbene er "konservative", hvor du skal møte kunden i dress, etc. Hvis du vil til disse type jobbene, så kan det hende at tatoveringen vil "bryte" med forventningen til deg, og at det kan være en negativ ting.

I andre deler av samfunnet, og også kanskje i andre økonomi-jobber, så trenger det ikke ha så mye å si. Så det er vanskelig for oss å svare på. Samfunnet blir mer og mer vant til å se tatoveringer. Men jo mer synlig den er, jo mer kan det hende at det kan ha en slags påvirkning på deg. 

Vi kan ikke svare på om du burde gjøre dette eller ikke, bare si at det er lurt å tenke seg godt om! Så kommer det litt an på hvilke jobber du er interessert i, og om du tror du vil kunne angre senere hvis du gjør det.

Lykke til! Tenk deg om, og håper du finner et svar :)

 Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer

Hennatatovering - advarsel

Hennatatovering

Er du en av dem som ønsker seg en tatovering, men som ønsker deg en som varer bare så lenge du ønsker det, sånn passe lenge i sommer, kanskje bare i ferien?

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning