Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr desentralisert utdanning? Kan alle søke?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg søker nå til høyere utdanning og ønsker å velge sykepleie. Problemet er at det er stor konkurranse der jeg bor og jeg er redd jeg ikke kommer inn. Men så kom jeg bort på desentralisert sykepleie utdanning i Nord-Norge. Det er helt nytt i år og jeg tenker på å søke der. Men jeg er usikker på hva som menes med desentralisert utdanning og hvem som kan søke seg inn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

Desentralisert utdanning pleier å bety at utdanningen du tar er lokalisert på et annet sted enn lærestedets hovedbase. Altså at hvis f.eks Universitetet i Tromsø tilbyr utdanning i Tromsø, kan det hende de også tilbyr utdanning andre steder i Nord-Norge. Desentralisert utdanning kan være i kombinasjon med at studiet er deltid eller samlingsbasert, i stedet for at du går hver dag til universitetet for forelesning. Desentralisert utdanning kan være en stor fordel for eksempel for folk som bor i kommunen og allerede er i jobb eller har barn og familie - hvis de ikke kan flytte til byen med lærestedet, kan desentralisert utdanning gi dem en mulighet til å ta en utdanning likevel.

Men - vi kjenner ikke til utdanningen du nevnte, og det aller beste er at du får svar fra dem selv! Så vi tenker at du bør kontakte dem og spørre! Både om alle kan søke, hvordan studiet er lagt opp, og hvordan det gjøres. Da får du svar :)

Lykke til, håper du finner ut av det!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning