Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger mer hjelp på grunn av lese- og skrivevansker.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går siste året på studie og innser nå at jeg trenger mer hjelp på skolen. I 4 klasse på barneskolen ble jeg henvist til PP-tjenesten på grunn at jeg slet med å skrive og lese. Da ble fikk jeg diagnosen lese og skrive vanker fordi jeg skjønte store deler av matten. Jeg ble fulgt opp og fikk hjelp både på skolen og hjemme. Når jeg begynte på ungdomskolen, ble hjelpen borte og jeg måtte klare meg selv. Hvert eneste år har foreldrene mine tatt det opp med lærerne, men fikk jeg fikk aldri den hjelpen jeg trengt. År etter år gikk og jeg har blitt vant med å klare meg selv. Det er dessverre nå jeg innser hvor mye hjelp jeg egentlig trenger. Jeg har selv tatt kontakt med kontaktlæreren min senest for 3 uker siden, hvor jeg sendte tillatelse av PP-tjenesten der skolen kan få en bekreftelse. Jeg er redd for å stryke i noen fag, hvis jeg kommer opp i fransk, norsk eller sidemål Hva skal jeg gjøre når jeg har snakket med lærerne mine og rådgiverne på skolen uten å få noe hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.
Det kan være du fortsatt har lese- og skrivevansker. Det er viktig at du får en ny sjekk hos PPT som kan si noe om hva du trenger av tilrettelegging. Du kan ta kontakt med PPT selv i og med at skolen ikke følger opp.

Les mer om tilrettelegging nedenfor.

Hvis du har store språkvansker, kan det hende du kan få fritak fra karakter i fremmedspråk. Les mer på fylkesmannens nettsider.

 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du dysleksi? Du har rettigheter!

scrabble (colourbox.com)

Her finner du litt informasjon om rettigheter i skolesammenheng for deg som har dysleksi.

Les mer

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning