Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg litt til å få karakterer på ungdomsskolen

Jente
 

Spørsmål

Hei! Til høsten begynner jeg på Lundehaugen ungdomskole. Jeg gruer meg litt til å begynne med karakterer. Jeg vil gjøre det bra på skolen. Hvilke språk og valgfag har de på lundehaugen ungdomskole?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så kjekt at du skal begynne på ungdomsskolen. Dette med karakterer er det mange som synes at er litt skummelt og uvant, men det blir ikke bedre av å grue seg. Det er helt naturlig, og forsåvidt bra, at du ønsker å gjøre det bra på skolen. Men samtidig er det viktig at du ikke henger deg for mye opp i karakterene - de er tross alt bare et tall på hvilken kompetanse du har vist, de sier ikke noe om deg som person! Dette er det veldig viktig å huske på. 

Når det gjelder språk- og valgfag på denne ungdomsskolen, kunne jeg dessverre ikke finne noe på nettet. Valgfagstilbudet kan endre seg fra år til år, og det kan være en av grunnene til at det ikke ligger på nettet. Dette er nok uansett noe dere vil få informasjon om framover, men dersom du vil vite det før barneskolen informerer om det, så kan du ta kontakt med skolen på e-post, eller du kan få foreldre/foresatte til å gjøre det. 

Lykke til på ungdomsskolen!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Valgfag på ungdomsskolen

ungdommer pc (colourbox.com)

Skal du begynne i 8. klasse? Her er informasjon om de forskjellige valgfagene du kan velge blant.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning