Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg studere om vold og overgrep mot barn?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei. jeg vil studere vold og seksuelle overgrep mot barn, kan du finne studier som henger sammen med det. og evt hva jeg må ha studert før?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så fint at du vil dette.

Det er nok flere måter du kan studere og få mer kunnskap om vold og overgrep mot barn. Men det kommer litt an på hva du vil jobbe som, hva du vil jobbe med, og hvilke fag som er mest interessant for deg!

Det er på en måte ikke en egen hel utdanning som går direkte på dette - men mange hvor dette er en relevant del. Dessuten fins det mange måter å etterutdanne seg innen dette på. En vanlig måte å få igod nnsikt i dette, er å ha en relevant bachelorgrad, og så ta et emne på høgskolen innen f.eks vold i nære relasjoner.

Men: Psykologer vil kunne jobbe med dette, særlig en barne- og ungdomspsykolog. Også barnevernsstudier kan være relevant for deg, det bør du lese om. Også sosionomer får mye relevant kunnskap om hvordan hjelpe sårbare mennesker. 

For å studere vold og kriminalitet som fenomen, så er studiet kriminologi spennende og relevant. Dette er noe litt annet, men vi tenkte å nevne det.

Vi tenker at det kan være lurt av deg å lese linkene vi ga over, slå opp ulike stikkord på utdanning.no, og kontakte studieveileder ved interessante læresteder for deg, og spørre dem om de har tips til relevante utdanninger for deg! 

Lykke til, bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning