Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg søker meg inn på et årsstudium, og vil søkere videre på en bachelor året etterpå, søker jeg med førstegangsvitnemål eller ikke?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hvis jeg søker meg inn på et årsstudium, og vil søkere videre på en bachelor året etterpå, søker jeg med førstegangsvitnemål eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du mister ikke førstegangsvitnemålet ditt selv om du oppnår to tilleggspoeng ved å gå en årsenhet, men disse tilleggspoengene teller kun i ordinær kvote.

Hvis du ellers oppfyller kriteriene for førstegangsvitnemål vil du etter årsenheten konkurrere i begge kvoter: I kvote for førstegangsvitnemål kun med karakterer fra VGS, og i ordinær kvote med tilleggspoeng og alderspoeng i tillegg. Samordna opptak vil ta deg inn der du kommer heldigst ut.

Lykke til med årsenheten!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Har søkt høyere utdanning, hva nå?

Samordna opptak

Her får du en oversikt over nyttig info til deg som har søkt høyere utdanning. Husk å svare innen fristen - hvis ikke mister du plassen din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning