Hopp til hovedinnholdet

Ser det dårlig ut på CV-en å bytte jobb etter kort tid? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har nå jobbet i butikk i 3 måneder ved siden av skole. Jeg har en ok lønn, men føler at mange rundt meg tjener bedre enn meg i forhold til hvor mye de jobber. Jeg jobber ganske mye og tjener greit, men føler av og til at det ikke er verdt det. Men poenget er at hvis jeg vurderer å slutte i jobben jeg har nå (etter jeg har sikret meg en annen jobb selvfølgelig), vil det se veldig dårlig ut på kven min om jeg bare har jobbet der noen måneder? Eller er det positivt at jeg gikk rett til en annen jobb? På en side kan det jo vise at jeg ikke er så "trofast" i jobben men på en annen kan det vise at jeg er motivert for å jobbe føler jeg. Hva synes dere? (vet at det er litt feil emne, men siden det stod at det tok lang tid før emnet "arbeid og jobb" kunne svare, tenkte jeg dere hadde noe kunnskap om dette. håper det går fint:))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Beklager at det har tatt litt tid før vi fikk svart deg. 

Det viktigste er at du trives i jobben og er fornøyd med arbeidssituasjonen din. Dersom du heller vil prøve å gjøre noe annet kan du selvfølgelig gjøre dette. Det er slettes ikke uvanlig å prøve en del forskjellige jobber, særlig når man er ung. 

Hvis du skal si opp jobben du har nå, kan det være fint at du spiller med åpne kort, slik at du kan få en god referanse fra sjefen din, selv om du bare har vært der i noen måneder. 

Noen jobber passer godt og andre ikke. Slik er det bare. Dersom du skulle få spørsmål om dette i et intervju er det fint å være ærlig på hvorfor du har valgt som du har gjort. Det er ikke noe problem å se etter andre jobber selv om du allerede har jobb og du har ingen plikt til å fortelle arbeidsgiver at du ser etter ny jobb. 

Dersom du synes det ser rart ut i CV-en din at du har hatt jobben i kort tid, kan du forklare dette i søknaden eller som sagt på intervju. Du kan også vurdere hva du eventuelt skal ta med i CV-en din ut ifra hvilken jobb du søker. Når man er ung og ny i arbeidsmarkedet kan det være fint å få med seg så mye erfaring man kan på papiret. Når man blir eldre kan det bli enklere å "sile" ut hva man burde ha med og hva som er relevant for arbeidsplassen man søker seg til.   

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning