Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bo i studentbolig? Burde jeg vurdere andre byer?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 100% prosent sikker på at jeg skal studere etter videregående og bli lærer. Jeg skal ta grunnskole studiet 5-10 trinn og ta ekstra fag. Jeg skal gå rett på master utdanningen (5 år). Jeg har sett på ulike studiested, men endte egentlig på UIA og føler at dette er lurt, dersom det er billigere og bare i underkant av 2 timer fra der jeg bor nå. Har to spørsmål: Burde jeg bo på campus? Burde jeg vurdere andre steder f.eks. Oslo eller Trondheim dersom/hvis de har bedre skole osv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Her høres det ut som at du har spennende og konkrete planer. Så det blir nok noen spennende år for deg fremover :)

Vi tenker at svaret på begge spørsmålene dine kommer litt an på deg selv, og at du vil finne ut mer av dette når det nærmer seg. Det er flere fordeler med å bo i en studentbolig, ofte er det blant rimeligere. Noen foretrekker likevel å bo privat. Det er gode ordninger for dette, og her kan du lese om studentboliger på UIA. Når det nærmer seg vil du vite bedre om dette er noe for deg, eller om du vil bo privat. Det er også mulig å forsøke det, og eventuelt si fra seg plassen hvis du ikke trives! 

Hvilket universitet du skal velge, er heller ikke så lett å svare på for oss :) Det er fordeler med alle de ulike universitetene, og det kommer an på hva som passer deg best! Men det kan jo være veldig lurt å sette seg ordentlig inn i universitetene, og se hva som frister deg mest. Du kan også søke på flere, og velge den du vil. 

Det er en fin side som heter Studiebarometeret, den gjør undersøkelser fra studenter om hvor fornøyd de er med de forskjellige studiene og universitetene - så den bør du lese. 

Lykke til! Høres ut som at du har gode og spennende planer :)

Les artiklene under svaret, og bare spør oss igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Derfor bør du søke studentbolig

Studentbolig på Ås (Foto: NMBU/Benjamin A. Ward)

Som leietaker i en studentbolig tar studentsamskipnaden ansvar for huset i sin helhet, og du kan fokusere på deg selv og studiene. Det er stor rift om studenthyblene hvert år, så søk i god tid.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning