Hopp til hovedinnholdet

Kan juks på privatisteksamen få konsekvenser for et pågående høyere studie?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Til høsten tenker jeg å ta opp noen fag fra videregående som privatist. Dersom jeg blir tatt for juks i et av disse fagene, mister jeg da min studieplass ved høyskolen jeg per dags dato studerer? Ønsker ikke å risikere å miste studieplassen ved høyskolen for å jukse i videregående fag, samtidig som det ikke gjør meg noe å jukse dersom det ikke får konsekvenser for det studiet jeg går. ( Hva angår moralen i dette spørsmålet trenger jeg ikke svar på..) Altså, får det å jukse på privatist eksamen i regi av vgs noen konsekvenser for mitt pågående studie ved høyskole?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du blir tatt i juks , stryker du i faget.

Det er mye som er avhengig av dine prestasjoner på eksamen og det kan være fristende å ta snarveier. Uansett, dersom du blir tatt i fusk kan det få alvorlige følger. 

Regelverket er det samme for alle institusjonene. Eksamen vil bli annullert, og studenten blir vanligvis utestengt i ett eller to semester i tillegg til å miste retten til å gå opp til eksamen ved de andre høgskolene og universitetene under loven.

Utestengelsen vil videre bety at de som eventuelt har fått støtte av Lånekassen må tilbakebetale hele beløpet som lån. Du vil heller ikke få muligheten til å få støtte i de semestrene du er utestengt.

Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Jukser du på skolen?

Jukselapp (www.colourbox.com)

Har du tatt snarveier og jukset på en prøve eller en eksamen før? Har du funnet en god setning og skrevet den som din egen på en innlevering? Dette er ikke lov i skolen, og kan ha alvorlige konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning