Hopp til hovedinnholdet

Fikk feil råd av rådgiver!

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg gikk på på vg2 elektro for 2 år siden, Og da hadde jeg stor fravær fra skolen, men jeg klarte å bestå alle fag. Deretter grunnet stor fravær ble det vanskelig for meg å finne en læreplass, så da hadde jeg tenkt å ta Påbygg, men etter et møte med rådgiveren på skolen ble jeg fortalt av rådgiveren at jeg kunne ta vg3 elektrikerfaget på skolen og ta fagbrevet etter dette året og det var nesten bedre enn å bli lærling!!! Jeg fullførte vg3 i et bedrift, der jeg var utplassert hele året, og besto teori eksamen, men etter at jeg besto teori eksamen ble jeg fortalt at jeg ikke kunne ta fagbrevet og jeg måtte ha 2,5 med praksis likevel. Nå sliter jeg litt med å finne meg en læreplass og jeg føler meg sviktet av dårlig rådgivning på skolen. for at jeg kunne jo gått påbygg og begynne på høyskolen nå istedenfor å gå rundt og ikke vite hva jeg skal gjør. Er det mulig å kunne saksøke skolen/rådgiveren på skolen for dette her? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.
Etter Vg3 i skole, skal du være forberedt på å gå opp til fagprøven. Hva er årsaken til at du ikke fikk ta fagprøven? Hva skal til for at du melder deg opp nå?

Jeg kjenner ikke til konkrete saker der elevene har fått erstatning for at de mister ett skoleår på grunn av feil råd fra rådgiver. Du kan be en advokat sjekke saken din å høre om dette er noe du bør gå videre med eller ikke. Kan hende har du krav på fri rettshjelp. Husk at du likevel risikerer å måtte betale for motpartens advokat hvis du taper saken.

 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning