Hopp til hovedinnholdet

Hva er vanligst å gjøre etter videregående?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hva er det vanligste å gjøre etter vgs? Jeg føler jeg er den eneste som ikke tenker å ha "friår" (dvs militær, folkehøyskole ol), men det må da være en del som går rett på utdanning? Jeg synes ikke jeg finner noe som er givende nok til at jeg vil bruke et år på det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Vi har ikke noen oversikt eller statistikk på hva som er vanligst å gjøre det første året etter videregående. Men her vil du nok finne en stor variasjon av ting. Noen jobber, noen reiser, noen går på folkehøgskole, noen går i militæret. 

Mange begynner også rett i videre utdanning. Så det er ingenting unormalt med det. Det hender jo at mange er litt "skoleleie" etter en lang videregåendeutdanning, og derfor vil gjøre noe annet før de begynner på en ny utdanning. 

Men hvis du er motivert og klar for å studere videre med en gang, er jo det helt topp. Det er det som er fint etter videregående - det er ikke lenger en "fast oppskrift", og du kan gjøre det som passer deg og føles mest riktig :)

Lykke til med den nye tiden din - spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Har søkt høyere utdanning, hva nå?

Samordna opptak

Her får du en oversikt over nyttig info til deg som har søkt høyere utdanning. Husk å svare innen fristen - hvis ikke mister du plassen din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning