Hopp til hovedinnholdet

Hvordan dekke spesielle opptakskrav til tannlege når jeg går på helsefag?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tenker å bli tannlege, går på helselinje nå. Jeg trenger noen realfag og(fysikk, kjemi, matte), men tingen er at jeg vil ikke bruke altfor lang tid på studiet, jeg vil ikke ta påbygg også bruke 2/3 år på realfag også studere i 5 år. Er det noen måter jeg kan ta realfag samtidig som påbygg(ikke som privatist), eller om det er mulig å ta realfag fort på 1 år eller mindre. Og det finnes realfagkurs, men jeg har lest at det står at det er for ingeniør og sånt. Betyr det at om jeg tar det kurset så får jeg realfag fysikk og matte, men jeg kan ikke bruke det til tannlege, og det kan kun brukes til ingeniør og sånt? Og hva koster realfagskurs?:) Tusentakk på forhånd!:D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan høre med skolen din, om det er mulig for deg å ta disse fagene som elev, samtidig som du tar påbygg. Fordelen ved å ta disse fagene på videregående skole (som elev eller privatist) er at da får du realfagspoeng.

Forkurs dekker kravene til matematikk og fysikk, også for opptak til odontologi. Men da må du dekke kjemi på en annen mate. Enten ved å ta kjemi 1 og 2 som privatist, eller ved å ta minst 15 studiepoeng høyere utdanning i kjemi, etter at du er ferdig med forkurset.

For å finne ut hva det koster å være student på et forkurs, må du ta kontakt med de som tilbyr det forkurset du vil ta.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning