Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale tilbake stipendet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en student som går på påbygg nå. Jeg har byttet programfaget mitt med fremmedspråk for å få fremmedspråkpoeng. Men grunn av medisinske årsaker så glemte jeg å melde meg opp som privatist til våren. Jeg tenker å melde meg opp til høsten. Til sommeren så får jeg ikke vitnemålet mitt grunn av det her. Jeg får også støtte fra lånekasse og hørte at man måtte betale alt tilbake hvis man ikke består et fag. Må jeg betale alt tilbake?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så lenge du mottar støtte i fra Lånekassen etter reglene for videregående opplæring, så blir ikke stipend til lån dersom du ikke består eksamen.

Dersom du mottar støtte til fag du ikke skal ta, så kan du måtte betale disse tilbake. Lånekassen gir vanligvis ikke støtte til privatisteksamen.

I dette tilfellet er det nok best å ta kontakt med Lånekassen direkte.

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning