Hopp til hovedinnholdet

Teller eksamenskarakteren med i snittet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

vet at man må ha minimum 4 i matematikk for å bli grunnskolelærer. jeg har 4 i P-matte, men kom opp i matte og fikk 2 på eksamen i P1, kan jeg enda bli lærer med en 2er på eksamen eller må den også være minimum 4?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Ja, eksamenskarakterene regnes med i gjennomsnittet ditt. Du kan lese i denne artikkelen hvordan du regner ut karakterene dine. 

Så din karakter 2 regnes med, og når du skal regne gjennomsnittet skal du legge sammen alle karakterene du har fått (også eksamenskarakterene dine) og se hvilket snitt du får. Når du har fått en 2-er, vil dette snittet foreløpig være under 4!

Snakk gjerne med rådgiver på skolen din om dette. Du kan også lese her på Samordna Opptak om opptakskravet til å bli lærer. Hvis du ligger under kravet, kan det hende du kan bli invitert til et forkurs. 

Vi vet ikke om du går i Vg1 eller Vg2, eller om du har flere sjanser til å få høyere karakter i matte. Men snakk med rådgiver om dette, så finner du ut løsninger! En eventuell løsning er å forsøke å få en bedre karakter ved å ta faget opp som privatist. 

Lykke til, vi anbefaler at du snakker med rådgiver :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning