Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli leder med en bachelor i økonomi?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lett rundt på nettet men finner ingen konkrete svar på dette. Jeg tenker å studere økonomi, er det mulig å bli økonomisjef med bare bachelor? Eller kreves det master? Vil studere minst mulig så jeg enda er ung når jeg er ferdigutdannet...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Dette er litt vanskelig å svare konkret på, for det kommer veldig an på deg, og veldig an på hva du mener med økonomisjef! 

Det er forskjell på sjefsstillinger, f.eks er det veldig stor forskjell på å være sjef for fire stykker i en nyoppstartet bedrift, vs. å være sjef for 50 stykker i en stor avdeling. 

Det er nok sjelden sånn at en bachelor alene gjør at du går rett i en sjefsjobb. De fleste sjefsjobber krever mye av bakgrunnen din - enten at du har veldig relevant utdanning, både faglig og i f.eks faget ledelse, eventuelt at du har veldig god ledererfaring. Ofte kreves det begge deler. 

Det er klart at du kan skape en arbeidsplass selv, og bli sjef med en bachelorgrad. Det er det ingen hindringer for. Men i de fleste bedrifter som er der ute, må du nok "jobbe deg oppover", få en vanlig stilling først, og hvis du er god og har de rette kvaliteter, så kan du jobbe deg opp over. 

Det er altså litt vanskelig å svare på, for det er ikke noe fasitsvar på dette. Men det vil være mange flere vanlige økonomi-jobber enn sjefs-jobber for deg med en bachelor i økonomi. Og når den tid kommer, vil det være en vurdering om du skal ta master også eller ikke, det kan være en del steder som helst ser at du har det.

Men det er positivt at du vil bli ferdig med å studere og komme ut i den "virkelige" verden. Vårt tips er å lese stillingsannonser som du kunne tenkt deg å søke på, og se hva som kreves der. I tillegg bør du skaffe deg så mye ledererfaring som mulig (bli leder av en studentforening, bli skiftleder på deltidsjobben etc), og lese mye på utdanning.no.

Vi ønsker deg lykke til! :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning