Hopp til hovedinnholdet

Går på vgs kan jeg få penger fra NAV?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei jeg går på vg2 og får ikke stipend fra lånekassen, men det som er at begge foreldrene mine jobber ikke, så er det mulig å få stipend hvis jeg klager. og kan nav hjelpe meg økonomisk??.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

I utgangspunktet gis det ikke støtte fra NAV til studenter, fordi studenter må benytte seg av stipend og låneordningene som Lånekassen har. Mange studenter må også jobbe deltid ved siden av skolen, for å få økonomien til å gå rundt.


I tillegg så har dine foreldre fortsatt plikt til å forsørge deg med det du trenger til mat, klær, tak over hodet, strøm og så videre (etter økonomisk evne), så lenge du går på videregående skole. Dette følger av Barneloven § 68. Dette gjelder også selv om du flytter på hybel.

Har du tenkt på å finne en deltidsjobb som du kan ha ved siden av skolen? Det kan gjerne være i butikk, kiosk, bensinstasjon og lignende. Det er ikke mange kveldene/helgene i måneden du skal jobbe før du opplever at du har betraktelig mer å rutte med i måneden.

Dersom foreldrene dine har lavere inntekt en det Lånekassen har tatt utgangspunkt i (det kan du se på vedtaksbrevet), så kan det være at du har rett til mer i grunnstipend. I så fall bør du sende en e-post til Lånekassen i fra Dine sider.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Student med ekstra utfordringer i utdanningen eller på skolen?

Ung dame sitter foran et bord og tenker. (www.colourbox.com)

Har du fysiske- og/eller psykiske plager? Er du alene med barn? Har du funksjonsnedsettelser som gjør det vanskelig å fullføre videregående skole eller en utdanning?

Har du utfordringer med språket?

Her er støtteordninger du kan ha rett på, og som kan gjøre det lettere for deg å fullføre skolegang og utdanning.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning