Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye forsinkelse kan jeg ha?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei Studerer historie som årsstudium som gir 60 studiepoeng. Har hittil 20 studiepoeng, strøk i et emne som gav 10 studiepoeng. Har nå gjenstående 30 studiepoeng å få bestått i mai. Jeg lurer da på hva som skjer om jeg ikke består alle eksamen å får de siste 30 studiepoengene, så jeg har 50 studiepoeng, i forhold til lånekassen til høsten og om jeg stryker på de neste eksamen vil det telles som forsinkelse eller kan jeg bare glemme de når jeg har søkt nytt studie? Eller vil jeg måtte ta eksamen på nytt i disse emnene til høsten for å unngå noe tull med lånekassen?

Besvart 16.04.2018 15:41
 

Svar
Hei

All forsinkelse du får mens du mottar støtte i fra Lånekassen telles med. Det gjelder selv om du bytter utdanning. Grensen for forsinkelse er på 60 studiepoeng. Dersom vi forstår deg riktig, så har du en forsinkelse på 10 studiepoeng. Det betyr at du fortsatt har 50 studiepoeng å gå på før du risikerer å miste støtten.


Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning