Hopp til hovedinnholdet

Hva menes med 3 i matte og i norsk?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Skal ta påbygg vg3 til høsten og etter påbygg skal jeg søke meg inn på sykepleierutdanninga. Har forstått det slik at man må ha 3 i matematikk fra vg1 og fra påbygg, og 3 i norsk fra og med 2019? Fra vg1 har jeg en 3er i matte og ligger på 5/6 i norsk. Er det bra at jeg fikk en 3er i matte på vg1 da? Og på påbygg, hvordan er matematikken? Og er det nynorsk på påbygg? Må jeg ha 4 i nynorsk for å komme inn? Litt forvirrende dette her:) takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner! 

Det er riktig at utdanningen for å bli sykepleier er en treårig bachelorutdanning på høgskole/universitet og at opptakskravet til sykepleierutdanningen er generell studiekompetanse. Fra neste år vil det være krav om gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk, og gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i matematikk fra videregående skole.

For å regne ut gjennomsnittskarakteren i matematikk må du ta med karakteren du fikk i 1P-Y på vg1 og karakteren du får i 2P-Y på påbygg, pluss eventuelle eksamenskarakterer i matematikk.

På vg3 påbygg skal du ha sidemål som en del av norskfaget. For å regne ut gjennomsnittskarakteren i norsk skal du bruke alle norskkarakterene du får på påbygg. Det er tre standpunktkarakterer, norsk hovedmål, norsk sidemål og norsk muntlig, pluss eksamenskarakteren i norsk hovedmål (som er obligatorisk) og eventuelt eksamenskarakter i sidemål eller muntlig (som er trekkeksamen).

Håper det var til hjelp.
Lykke til med påbygging!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning