Hopp til hovedinnholdet

Hva jeg kan videreutdanne meg som etter barnehagelærer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, hvor kan jeg få svar på hvilke videreutdanningsmuligheter det finnes for noen som tar bachelor? Jeg studerer for tiden barnehagelærer, men jeg vil gå videre. Hvilke muligheter har jeg, og hvor kan jeg finne det ut? Hvilke nettsider evt. Jeg skulle ønske det fantes et yrke der jeg kan arbeide med rådgivning, oppfølging, gjerne med barn, ungdomme r og voksne med lærevansker eller psykiske problemer, men samtidig være utendørs noen ganger sammen med barna og gjerne ungdommer og voksne.. Finnes det et yrke som er slik, og som jeg kan videreutdanne meg til? Altså delvis inn i barnehagen eller lignenede og delvis rådgivning, oppfølging o.l. Jeg finner ingen informasjon noen steder på nettet som svarer på det jeg lurer på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer, og flott at du har tanker og planer for å studere og utvikle deg videre.

Vi tenker at du bør ta en titt på denne siden på sidene til Utdanningsdirektoratet, der er det en oversikt over tilbud til videreutdanning for barnehagelærere. Du vil finne videreutdanning innen ting som pedagogikk, læringsmiljø og pedagogisk ledelse, veilederutdanning, m.m.

Så vi anbefaler at du leser på de sidene, i tillegg til at du prater med studiekonsulent eller veileder på studiet ditt. De har nok god oversikt over muligheter for deg fremover, og kan fortelle hva som går an å gjøre videre etter at du er ferdigutdannet barnehagelærer!

Lykke til, og spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva har du lyst til å bli?

Hvilket yrke vil du velge?

Gå til vote

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning