Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli Kpop-stjerne?

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurer på, hvordan har folk blitt kpop dansere/stjerner/idol? Kan jeg liksom starte på sånn kpop høyskole og hvis jeg er flink nok kommer jeg videre ellernoesånt? Hva er det jeg må gjøre for noe for å liksom ta et første steg mot og bli det isåfall?Må man være koreansk for å bli kpop idol? Og er det spesielle ting man må kunne for og bli det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Så spennende at du tenker på dette da! Det høres ut som en meningsfylt og spennende drøm å ha. 

Vi kan nok ikke svare så godt på dette, for det er nok ingen enkel oppskrift. Å bli artist i seg selv er en vei som er mulig, men på ingen måte garantert. Man må rett og slett ha en blanding av talent, motivasjon, hardt arbeid og flaks, og det er mange som har alt dette som ikke får det til. 

Men det er mange som får det til også, og det er nok en veldig god start å ha noe du er flink i eller liker, som å synge, danse, uttrykke deg. Det hjelper også å ha lyst til å dele dette med verden, og være villig til å stå på, for det kommer ikke til å bli lett, og man må være forberedt på at det kanskje ikke går.

Akkurat Kpop-artist er litt vanskeligere å svare på, for dette er jo en veldig tydelig koreansk sjanger. Om man kan bli Kpop-artist i Korea som norsk, er ikke så lett å svare på, og det vet vi rett og slett ikke. Det kan godt hende at det er vanskelig. 

Men det er en stor sjanger, og det er mange andre artister enn artister fra Korea som lar seg inspirere av Kpop. Blant annet var den israelske vinneren av Eurovision 2018 ganske inspirert av Kpop. 

Så hvis du har en artist-spire i deg, kan det gå an å inspireres og forsøke å lage Kpop. Om du kan leve av det eller få en karriere i Korea er ikke så godt å svare på. 

Men et godt første steg er nok å få opplæring eller hjelp til musikken, enten ved å melde deg på musikkkurs, velge musikk på videregående, eller finne en folkehøgskole eller utdanning etter videregående med musikk. 

Du kan også titte etter om du finner en "Kpop-linje" i Norge eller utlandet etterhvert. Vi vet ikke om noen vi, men det er ikke utenkelig at det fins, siden det er en såpass stor sjanger. 

Vi tenker du kan snakke med lærere og foreldre, og følge litt med fremover! Les også artiklene vi legger ved under svaret. Lykke til, spør oss gjerne igjen :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer

Min fritid: Sang og musikk

Johanna

Johanna (18) fra Lenvik i Troms synger masse på fritiden, hun har en nydelig stemme og er vant til å opptre foran et publikum. Ung.no har intervjuet henne om hvordan det er å ha sang som fritidsaktivitet.

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning