Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bruke "Grammarly" på eksamen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Har et spørsmål angående eksamen. Har kommet opp i internasjonal engelsk skriftlig. Skal ha den om noen uker. Gjennom året har jeg brukt gramatikkprogram som "Grammarly" for eksempel som hjelp når jeg skal levere inn lengere innleveringer. Er det lov å bruke slike gramatikkprogramer på eksamen? I Internasjonal Engelsk har man tilgang til alt av internett så lenge det ikke brukes til å kommunisere. Regnes slike program som kommunikasjon? Vil ikke bli tatt for juks, så derfor jeg lurer.

Besvart 20.05.2018 20:14
 

Svar
Hei!
Så fint at du ikke vil bli tatt for juks.
På udir.no sine sider står det følgende om hjelpemidler til skriftlig eksamen:
Skolen din har et ansvar for at du skal kjenne til og være trygg på hvilke hjelpemidler du kan bruke på eksamen. Du avgjør selv, gjerne i samråd med lærer, hvilke hjelpemidler du vil ta med deg på eksamen. I tillegg får du tilgang til et utvalg nettbaserte hjelpemidler. Husk å vise til hvilke kilder du bruker.
Om internasjonal engelsk står det bla. på udir.no:
Kommunikasjon er fortsatt ikke tillatt og de generelle bestemmelsene for eksamen gjelder. Verken skriftlig eller muntlig kommunikasjon er tillatt, og i språkfag er det heller ikke tillatt med oversettelsesprogram. Å publisere noe på internett regnes som kommunikasjon.
Hvis "Grammarly" regnes som et oversettelsesprogram eller som kommunikasjon , kan du ikke bruke det.Faglærer skal gi deg tydelig beskjed om hvilke hjelpemidler du skal kunne bruke på denne eksamen.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp til eksamen

Eksamen (foto: ndla.no)

Trenger du hjelp til eksamen? Gruer du deg? NDLA har samlet eksamenstips som får deg til å prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Se flere videoer i denne artikkelen.

Les mer

Muntlig eksamen - A til Å

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Mange er nervøse før de skal ha muntlig eksamen. Vi har laget en guide til hvordan muntlig eksamen gjennomføres og hva du kan forvente deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning